ГоловнаСуспільствоЖиття

На капремонт київських кінотеатрів виділили 30 млн гривень

Цьогоріч планують відновити чотири об'єкти.

На капремонт київських кінотеатрів виділили 30 млн гривень
Фото: Наталья Дяченко

Київська міська рада виділила 30 млн гривень на модернізацію столичних комунальних кінотеатрів.

Про це повідомляють на сайті Київради.

Відзначають, що депутати внесли зміни до Комплексної міської цільової програми "Столична культура 2016-2018". Згідно зі змінами, протягом двох найближчих років буде додатково виділено 30 млн гривень на капремонт приміщень комунальних кінотеатрів і модернізацію устаткування.

Кошти виділятимуть з міського бюджету.

"Комунальні кінотеатри необхідно привести до ладу. Адже відсутність своєчасного ремонту призводить до руйнування будівлі та прилеглої території. А ці приміщення можуть служити не тільки для кінопоказу - їх можна використовувати, наприклад, як культурні центри. Або ж вони можуть виконувати і певну соціальну функцію - співпрацювати з районними адміністраціями, видавати безкоштовні квитки для дітей-сиріт і бійців АТО", - зазначила депутат Київради Ганна Свириденко.

У Київраді зазначають, що в столиці не вистачає культурних закладів - в основному залів, де можуть виступати театральні колективи, танцювальні колективи тощо.

"Є тільки школи і дуже старі будинки культури. Ми також знаємо, що є 17 комунальних кінотеатрів у Києві, які застаріли і вже не можуть працювати як кінотеатри. Для них це вже нерентабельно. Саме тому ми хочемо відновити ці заклади. Там буде і кіно, і театр, і живопис, і тому подібне. Я думаю, в цьому році вже чотири об'єкти ми повернемо до життя", - заявив депутат Олесь Маляревич.

Нагадаємо, наприкінці січня 2016 року в Києві відкрили після реконструкції кінотеатр "Промінь". Раніше, в 2015 році, відбулося відкриття кінотеатру українського фільму "Ліра" на місці кінотеатру ім. Чапаєва.

Також після реконструкції відкрили кінотеатр "Жовтень".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram