ГоловнаСуспільствоПодії

У Балаклії горить склад боєприпасів, жителів евакуюють

Вибухають танкові й артилерійські снаряди.

Уночі в місті Балаклія Харківської області на території військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

З можливої зони ураження (місто Балаклія і два прилеглі населені пункти) проводиться евакуація (близько 15 тис. осіб). Рух пасажирського транспорту на залізничній станції Балаклія призупинено й організовано за резервною схемою.

"Станом на 7:00 23 березня на території військового складу спостерігаються вибухи з різною інтенсивністю", - сказано в повідомленні.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос назвав причиною пожежі диверсію.

"За попередніми даними (тепер уже за результатами слідчих дій) слідчо-прокурорської групи військових прокурорів Харківського гарнізону та слідчого підрозділу СБУ в Харківській області (які перебувають на місці подій), у результаті диверсії сьогодні вночі о 2:46 на декількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння (танкові й артилерійські снаряди 125 і 152 мм) біля міста Балаклія в Харківській області стався вибух і виникла пожежа, яка призвела до детонації боєприпасів", - написав він у фейсбуці.

Загальна площа арсеналу 368 га. На складі зберігають 138 тис. тонн боєприпасів.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року на складах з озброєнням неподалік від Сватового Луганської області почалася пожежа на площі близько 300х300 м. На складах зберігалося майже 3,5 тис. тонн боєприпасів. У результаті надзвичайної події загинули чотири людини: троє військовослужбовців і місцева жителька. Також кілька людей отримали поранення. Пожежу ліквідували через добу.

26 грудня 2015 року Генштаб повідомляв про спробу диверсантів підпалити склад боєприпасів у Балаклії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram