ГоловнаСуспільствоПодії

У Черкаській області вилучили фальшиві долари з окупованих територій

130 тисяч доларів відправлено на експертизу.

У Черкаській області вилучили фальшиві долари з окупованих територій
Фото: ssu.gov.ua

У Черкаській області правоохоронці припинили діяльність злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на збуті фальшивої валюти, виготовленої на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляють на сайті Служби безпеки України.

Так звані "міняйли" збували фальшиві купюри, переважно російські рублі і долари США, на території Черкаської області та в інших регіонах країни.

Оперативники спецслужби затримали одного з кур'єрів угруповання під час продажу 800 доларів.

"Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили понад 130 тисяч доларів США, майже один мільйон гривень, 7 тисяч 500 євро, 2 тисячі польських злотих і 43 тисячі російських рублів, а також незареєстровану вогнепальну зброю. Купюри відправлено на експертизу", - сказано в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 199 (збут підроблених грошей) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Встановлюються особи всіх причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, восени 2014 року МВС попереджало про загрозу надходження фальшивих грошей із зони АТО.У вересні 2015 року СБУ припинила діяльність організованого угруповання, яке налагодило канал постачання фальшивих доларів США з окупованого Криму в Україну.

У травні 2016 року в Одесі затримали поліцейського, який організував збут фальшивих доларів із "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram