ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна вперше конфіскувала іноземне судно, яке заходило в Крим

Понад 18 млн гривень надійде в дохід держави як санкції.

Україна вперше конфіскувала іноземне судно, яке заходило в Крим
Фото: dpsu.gov.ua

Малиновський районний суд Одеси визнав винним капітана судна "Sky Moon" (прапор Танзанії), яке незаконно заходило в порт анексованого Росією Криму.

Про це повідомляють на сайті військової прокуратури Південного регіону.

Суд постановив конфіскувати в дохід держави предмет контрабанди, а саме - вантаж соди вартістю майже 18,5 млн грн, а також саме судно - як транспортний засіб, що використовувався для вчинення правопорушення. Вартість конфіскованого судна не називають. Зазначають, що це найбільша партія товару в історії України, конфіскована за порушення митних правил.

Також військова прокуратура має намір притягнути до кримінальної відповідальності капітана, одного із засновників компанії-власника вантажу - громадянина Молдови та, можливо, представника судновласника - громадянина Румунії.

"За результатами розслідування військова прокуратура проінформує владу Чехії про порушення зареєстрованою на її території юридичною особою європейських санкцій про заборону торгівлі з тимчасово окупованою територією", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, після після захоплення Криму Росією українські правоохоронці затримали лише чотири судна, які незаконно заходили в порти Криму. Усього в портах півострова за цей час було зафіксовано понад 600 плавзасобів, у тому числі 260 іноземних торгових суден, йдеться статті LB.ua. При цьому силовики не завжди затримують в українських портах судна, які незаконно відвідували Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram