ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено шістьох військових (оновлено)

Бойовики 82 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі поранено шістьох військових (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається напруженою, за минулу добу бойовики 82 рази обстріляли позиції українських військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Порушуючи домовленості, бойовики обстрілюють укріплення українських захисників зі зброї калібру понад 100 мм", - йдеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку зі 120-міліметрових мінометів окупанти вели вогонь по позиціях ЗСУ в районі Широкиного, Новотроїцького, Мар'їнки і Красногорівки, крім того, по Широкиному бив танк. З 82-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів і гранатометів терористи обстрілювали Гнутове, з БМП, СПГ - Водяне, а по Павлополю і Чермалику вели вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем.

На Донецькому напрямку неспокійно було в Авдіївці. Крім стрілецького озброєння, кулеметів великого калібру і гранатометів різних систем, тут бойовики використовували міномети і танки, а близько 19:00 застосували РСЗВ БМ-21 "Град". Позиції ЗСУ біля Невельського, Верхньоторецького, Зайцевого, Опитного і Кам'янки обстріляли з 82-мінометів, у районі шахти Бутівка стріляли з озброєння БМП і СПГ, зі 120-міліметрових мінометів били по Луганському.

На Луганському напрямку з великокаліберних кулеметів і гранатометів терористи обстріляли позиції військових у районі Валуйського, Новоолександрівки і Новозванівки, а зі 120-міліметрових мінометів - укріплення в районі Кримського.

"Сили АТО відкривали вогонь для зниження вогневої активності ворога. За добу поранено п'ятьох українських захисників", - йдеться в повідомленні.

Оновлення. У штабі антитерористичної операції уточнили, що поранення отримали шестеро бійців.

"За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, але шестеро воїнів отримали поранення і травми", - повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Він також зазначив, що на Донецькому напрямку складною залишається ситуація в Авдіївці та на її околицях, де бойовики використовують міномети, танки, а також РСЗВ "Град". Крім того, за його словами, загострилася ситуація на Світлодарській дузі.

Нагадаємо, в неділю ремонтні бригади знову не змогли розпочати роботи на пошкодженій лінії електропередачі, яка живить Авдіївку, коксохімічний завод і Донецьку фільтрувальну станцію через відсутність гарантій безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram