ГоловнаСуспільствоПодії

"Національний корпус" поштовхався з "Українським вибором" біля могили Шевченка

Праві не дали "медведчуківцям" покласти квіти.

"Національний корпус" поштовхався з "Українським вибором" біля могили Шевченка
Фото: provce.ck.ua

У четвер, 9 березня, на Тарасовій горі в Каневі відбулася сутичка між членами партії "Національний корпус" ("Азов") і представниками "Українського вибору".

Як зазначає місцеве видання "Про все", близько 50 активістів "Українського вибору" прибули до могили поета для покладання квітів. При цьому, відмовившись від використання драбини, делегати автобусом об'їхали гору з іншого боку і висадилися з тильного боку музею. "Ми приїхали з Київської області делегацією православних християнських громадських організацій, у тому числі "Українського вибору". Сьогодні день народження поета Тараса Шевченка, і ми хочемо вшанувати його пам'ять", - розповів керівник делегації Валерій Блідар.

У цей час активісти "Громадського корпусу" і "Свободи", які побачили, що автобус об'їжджає сходи, кинулися йому навперейми і заблокували в'їзд опонентів "живим ланцюгом", вигукуючи "Геть!", "Ганьба!", "Геть московських окупантів!"

Спроби делегатів із Києва пройти в музейний комплекс і до пам'ятника Шевченкові наштовхнулися на жорсткий опір. Частина делегатів спробувала пробитися, але націоналісти, застосувавши фізичну силу, не пропустили їх, вимагаючи негайно зупинитися і забратися. "Ми заблокували захід проросійської сепаратистської партії "Український вибір" на Тарасову гору. Вони пояснили, що хочуть покласти квіти до могили. Але ми вважаємо, що подібні покидьки не мають права ступати на цю землю. Зараз йде війна в Україні, а вони своєю політикою підтримують російського окупанта", - прокоментував ситуацію активіст Євген Свиридов.

Після півгодинної бійки і суперечок делегати "Українського вибору" завантажилися в автобус і поїхали з території Тарасової гори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram