ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція запобігла нападу на інкасаторів на Закарпатті

Затримано трьох грабіжників.

Поліція запобігла нападу на інкасаторів на Закарпатті
Фото: npu.gov.ua

Співробітники поліції 7 березня запобігли нападу на інкасаторів у місті Мукачеве (Закарпатська область).

Як повідомляють на сайті поліції, раніше в поле зору поліцейських потрапили троє жителів Мукачевого віком від 23 до 42 років. Оперативники отримали інформацію про те, що ця група готує розбійний напад на інкасаторський автомобіль.

У рамках спланованої спецоперації співробітники поліції почали відстежувати дії нападників. Щоб не піддавати інкасаторів небезпеці, зловмисникам запропонували автомобіль інкасаторської фірми з готівкою, але без людей усередині. Коли озброєні розбійники проникли в автомобіль і викрали 20 тисяч гривень, їх затримали бійці спецпідрозділу КОРД.

В автомобілі раніше засудженого 42-річного ватажка злочинної групи поліція знайшла бойовий пістолет ТТ калібру 7,62 мм, кастет, дерев'яну биту, маски, рукавички, а також марихуану. Крім того, зловмисники продумали можливість змінити номерні знаки на автомобілі.

За цим фактом поліція почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) і за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Усіх трьох учасників злочинної групи затримали в порядку ст. 208 КПК і помістили в ізолятор тимчасового тримання Мукачівської поліції. Під час досудового розслідування перевірятимуть причетність цієї групи до скоєння інших злочинів.

Нагадаємо, в липні 2016 року на трасі Оріхів-Пологи в Запорізькій області бійці "Альфи" і спецназу поліції затримали трьох осіб, які намагалися пограбувати автомобіль інкасаторів. Під час операції було використано вогнепальну зброю. Одного з бандитів було вбито, троє зникли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram