ГоловнаСуспільствоВійна

Агентство ООН у справах біженців виділило 3,5 млн грн на поліпшення КППВ на Донбасі

Закуплено обладнання, яке дозволить пропускати більше людей.

Агентство ООН у справах біженців запустило проект щодо поліпшення контрольних пунктів в'їзду-виїзду "Новотроїцьке", "Мар'їнка" і "Майорськ" вартістю 3,5 млн гривень. Про це йдеться на сайті агентства.

У його рамках закуплено технічне обладнання, що дозволить пропускати більше людей, які перетинають лінію розмежування, і зменшить час очікування людей у чергах.

Технічне оснащення передбачає встановлення чотирьох додаткових модулів із комп'ютерною технікою та обладнання 20 нових місць для співробітників Державної прикордонної служби України на кожному з пунктів. Прикордонна служба, своєю чергою, обіцяє збільшити кількість персоналу для здійснення документального контролю.

Проект допомоги Агентства також передбачає розміщення наметів із системою обігріву в зонах очікування людей біля пунктів перетину, роботу яких координує Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) - це міжнародна організація, діяльність якої спрямована на порятунок життя, захист прав і створення кращого майбутнього для біженців, вимушених переселенців та осіб без громадянства. Агентство координує міжнародні зусилля в сфері захисту осіб, які були змушені покинути свої будинки в результаті конфлікту і переслідування. Організація надає допомогу щодо забезпечення житлом, побутовими товарами, а також допомагає захищати фундаментальні права людини. Агентство працює в Україні з 1994 року.

Нагадаємо, КПВВ "Новотроїцьке" навесні буде перенесено на 8 км ближче до лінії розмежування. Це дозволить вивести з так званої "сірої зони" дев'ять сіл: Березове, Степове, Тарамчук, Славне, Новомихайлівку, Парасковіївку, Костянтинівку, Водяне та Солодке.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram