ГоловнаСуспільствоВійна

Озброєні бойовики захопили "Донбас-Арену" і базу ФК "Шахтар"

"Усі входи і виходи заблоковані озброєними людьми".

Озброєні бойовики захопили "Донбас-Арену" і базу ФК "Шахтар"
Фото: fdu.org.ua

Озброєні бойовики захопили стадіон "Донбас-Арена" в окупованому Донецьку, а також базу футбольного клубу "Шахтар".

Про це повідомив гендиректор клубу Сергій Палкін, інформує ua-football.

"Якщо говорити про "Донбас-Арену", то всі входи і виходи заблоковані озброєними людьми. Технічний персонал, офісні працівники також не мають можливості потрапити на стадіон. Дозволено вхід тільки черговій зміні. Їхня роль і завдання - запобігати аварійним ситуаціям, які можуть виникнути", - сказав він.

За його словами, бойовики також проникли на територію спортивно-тренувальної бази ФК "Шахтар", вивели всіх людей, "опечатали" все майно та будівлі й поставили свою "охорону".

"На цей момент база "Кірша" перебуває під повним контролем озброєних людей", - сказав Палкін.

"Якщо говорити про футбольну інфраструктуру футбольної академії, яка є в Донецьку, там займаються близько 200 дітей, то також були спроби контакту з нашими людьми представників самопроголошеної республіки з метою вплинути на роботу цих об'єктів. Поки все нормально, діти тренуються, але якщо буде чинитися якийсь вплив, то ми будемо змушені зупинити і цю роботу", - додав він.

Нагадаємо, 28 лютого бойовики заблокували розподільчий центр гуманітарного штабу "Фонду Ріната Ахметова", який розташований на "Донбас Арені".

"Донбас Арена" - один із найновіших і дорогих стадіонів України. Його було введено в експлуатацію в 2009 році, його вартість оцінювалася в 400 млн доларів (за тодішнім курсом - близько 3,2 млрд гривень).

Після того, як Донецьк захопили підтримувані Росією бойовики "ДНР", стадіон почали використовувати як розподільний центр гуманітарного фонду Ахметова. При цьому він неодноразово зазнавав обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram