ГоловнаСуспільствоВійна

В Авдіївці продовжуються проблеми з водопостачанням

Донецьку фільтрувальну станцію замінували.

В Авдіївці продовжуються проблеми з водопостачанням
Фото: Макс Требухов

Електропостачання Авдіївки, Авдіївського коксохімічного заводу і Донецької фільтрувальної станції відновлено, проте проблему з водопостачанням не вирішено, повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 28 лютого централізоване водопостачання здійснюється за графіком з міського резервуара. Вирішується питання про відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції", - йдеться в повідомленні.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі телеканалу "112.Україна" повідомив, що проблема з водопостачанням міста зберігається, оскільки на Донецькій фільтрувальній станції все ще не відремонтовано пошкоджений хлоропровід.

"Є проблема з водою. З 6-ї до 9-ї вечора ми подаємо воду. Є проблема з відновленням Донецької фільтрувальної станції, оскільки перебитий хлоропровід. Туди не заходять поки що ні ОБСЄ, ні ремонтники, там є дві міни, їх поставили терористи. Ремонтники кажуть, що для відновлення хлоропроводу треба два-три дні. У Старій Авдіївці ми підвозимо технічну воду, розвозимо ємності по магазинах", - розповів Жебрівський.

Нагадаємо, в результаті бойових дій 24 лютого стався порив повітряної високовольтної лінії електропередач 110 кВ поблизу Авдіївки, в результаті чого було припинено електропостачання міста, а також Авдіївського коксохіму та Донецької фільтрувальної станції, які централізовано забезпечують водою і теплопостачанням місто.

27 лютого ЛЕП полагодили і в Авдіївці увімкнули світло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram