ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики вимагають зняти блокаду Донбасу і погрожують захопити українські підприємства

Сепаратисти також пригрозили припинити постачання вугілля.

Бойовики вимагають зняти блокаду Донбасу і погрожують захопити українські підприємства

Лідери бойовиків на Донбасі заявляють про намір припинити відправку вугілля через лінію розмежування з 1 березня в разі продовження залізничної блокади.

Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ.

"Ми змушені оголосити, що якщо до 0:00 1 березня блокада не буде знята, то ми введемо зовнішнє управління на всіх підприємствах української юрисдикції, які працюють у "ДНР" і "ЛНР". Ми перестанемо постачати вугілля в Україну. Для постачання вугілля немає ні можливості, ні схеми оплати. Ми будемо перелаштовувати всі виробничі процеси й орієнтувати їх на ринок Росії та інших країн. Саме це і було однією з наших перших програмних обіцянок у момент проголошення наших республік", - йдеться у спільній заяві очільників "ДНР-ЛНР" Олександра Захарченка й Ігоря Плотницького.

На їхню думку, блокада суперечить Мінським угодами і "свідчить про нездатність нинішнього керівництва України подбати про своїх громадян".

Нагадаємо, 25 січня на 41-му км перегону станцій "Світланове - Шипілове" близько 50 осіб у камуфляжі, а також кілька депутатів почали блокування пересування поїздів. За їхніми словами, блокада спрямована на припинення придбання антрацитового вугілля на неконтрольованих Україною територіях.

Наразі учасники блокади перекрили три залізничні гілки (біля станції Світланове в Луганській області, біля Бахмута в Донецькій області і біля станції Кривий Торець у Донецькій області). Окрім того, із середини лютого на автомобільній дорозі біля Золотого в Луганській області встановлено пост, який не перекриває рух, а виконує "контрольно-наглядові функції".

Через дії учасників блокади в Україні оголошено надзвичайний стан в енергетиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram