ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві вилучили три тонни російського "Боярышника"

Лосьйон використовували для виготовлення сурогату.

У Києві вилучили три тонни російського "Боярышника"
Фото: http://kyiv.gp.gov.ua

Правоохоронці припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення горілчаних виробів у Києві. Під час обшуків знайшли три тонни косметичного лосьону "Боярышник" російського виробництва, від якого в РФ померли 76 осіб.

Як повідомляють на сайті прокуратури Києва, правоохоронці провели обшуки в гаражно-будівельному кооперативі на території Голосіївського району столиці, а також у нежитлових приміщеннях у Бориспільському районі Київської області.

"Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили 3 тонни косметичного лосьйону "Боярышник" російського виробництва (вміст етилового спирту 70%), який, імовірно, використовували для виготовлення сурогату. Також вилучено 3 тонни готової для реалізації горілки "Пшенична", упакованої в "тетрапак", 500 літрів коньячних виробів, а також пристосування для виготовлення та фасування горілчаних виробів", - сказано в повідомленні.

Встановлюються особи, причетні до організації нелегального виробництва, а також канали поставки і збуту фальсифікату. Вилучені речовини відправлять на експертне дослідження.

Нагадаємо, масове отруєння "Боярышником" у російському Іркутську відбулося в грудні 2016 року. До складу цього лосьйону входить етиловий спирт, але в Іркутськ потрапила партія, де в продукті було використано метиловий, смертельний для людини спирт. Жителі міста проігнорували попередження не вживати лосьйон. У результаті постраждали 123 людини, 76 із них померли.

У січні "Боярышник" виявили у продажу в магазинах Херсонської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram