ГоловнаСуспільствоПодії

Поліцейський отримав поранення під час затримання озброєного грабіжника в Сумах (оновлено)

Співробітника поліції і затриманого госпіталізували.

Поліцейський отримав поранення під час затримання озброєного грабіжника в Сумах (оновлено)
Фото: Depositphotos/Elnur

У Сумах під час затримання злочинця, який намагався пограбувати банкомат, сталася перестрілка - поранено співробітника поліції охорони.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції охорони.

Повідомлення про пограбування надійшло близько 4-ї години ранку. Прибулі на місце правоохоронці побачили, як із приміщення, де розташовано банкомат, вибіг невідомий чоловік. Він відкрив стрілянину в бік поліцейських і спробував утекти.

Поліцейські відкрили вогонь у відповідь, а прибулий додатковий наряд заблокував прилеглі вулиці.

Чоловік припинив стріляти, тільки коли в нього закінчилися патрони. В цей час його і затримали поліцейські.

Затриманий - житель Київської області, 1982 року народження. У нього було вилучено пістолет Макарова.

У результаті стрілянини поранення отримав старший сержант поліції. У нього діагностовано вогнепальне поранення передпліччя лівої руки (на виліт), шиї і гортані (діагноз встановлюють). Його ушпиталили в Сумську обласну клінічну лікарню.

Затриманий злочинець отримав три вогнепальні поранення, з них два - правої і лівої ноги. Його також госпіталізували.

Оновлення 13:40. Пораненого поліцейського літаком доставлять до Києва. Про це повідомляє "112 Україна" з посиланням на голову Нацполіції Сергія Князєва.

За його словами, 40-річному сержанту поліції куля потрапила в обличчя і застрягла в шийних хребцях.

"Борт із пораненим під час виконання поліцейським через годину вилітає на Київ. Дай Боже, щоб вижив", - повідомив Князєв.

Оновлення 15:56. Грабіжником виявився колишній співробітник СБУ, повідомила Укрінформу керівник прес-групи УСБУ в Сумській області Олеся Рапута.

"Затриманий поліцейськими зловмисник був звільнений із лав СБУ в листопаді минулого року. Відтоді вилучене правоохоронцями посвідчення знаходиться в розшуку. Зараз керівництво СБУ дало доручення Управлінню СБ України в Сумській області розібратися і надати слідству всебічну підтримку в розслідуванні інциденту", - зазначила Рапута.

Нагадаємо, раніше в Луцьку поліцейські застосували табельну вогнепальну зброю для затримання двох озброєних чоловіків, які намагалися пограбувати банк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram