ГоловнаСуспільствоПодії

Контрактник ВМС купив 12 автоматів для застосування на Майдані в Києві, - Матіос

Правоохоронці затримали "патріота" в Одесі.

В Одесі слідчі військової прокуратури Південного регіону затримали військовослужбовця-контрактника ВМС однієї з частин, який мав намір везти на Майдан до Києва 12 автоматів Калашникова і гвинтівку СВД.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в Facebook.

Згідно з повідомленням, військовослужбовець замовив із зони АТО і купив для так званої "Одеської народної республіки" 12 автоматів АК і гвинтівку СВД. Після допиту стало відомо, що контрактник збирався везти зброю сьогодні вночі до Києва для застосування завтра на Майдані.

Раніше повідомлялося, що під час перевірки громадян у центрі Києва поліцейські затримали 17-річного хлопця, який намагався пронести на територію урядового кварталу вибуховий пакет і петарди. Власником речей виявився 17-річний житель Дніпропетровської області.

Напередодні поліцейські вилучили під час перевірки в центрі столиці два ножі, світлошумову гранату і стартовий пістолет,  який перероблено під бойовий.

З 18 лютого поліція Києва перейшла на посилений режим. 18 лютого в столиці пройшли заходи з нагоди другої річниці військових дій на Дебальцевському плацдармі. 19 лютого на Майдані відбулося віче на підтримку блокади залізниці на Донбасі.

20 лютого організації "Радикальні праві сили" і "Наждак" анонсували "новий Майдан", а 22 лютого на марш вийдуть "Свобода", "Правий сектор" і "Азов".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram