ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві розікрали 1,5 млн гривень, призначені на премії поліцейським

Затримано п'ятьох підозрюваних.

Посадових осіб столичного головкому поліції підозрюють у привласненні майже 1,5 млн гривень, призначених для виплати премій поліцейським.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва у Фейсбуці.

"Викрито злочинну групу в складі посадових осіб управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУ НП України в м. Києві, а також одного з полків особливого призначення", - йдеться в повідомленні.

Протягом досудового розслідування встановлено, що учасники цієї групи щомісяця привласнювали половину коштів, що призначалися для виплати премій поліцейським одного з полків особливого призначення.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

П'ятьох підозрюваних затримано після розподілу чергової суми грошей у розмірі 240 тис. гривень. Усього з листопада 2016 року по лютий 2017 року за вказаною схемою службовці привласнили близько 1,5 млн гривень.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Зараз за їхнім місцем проживання та в кабінетах проводять обшуки. Затриманим готується повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою), а також клопотання про обрання їм запобіжного заходу і звільнення з посад.

Також прокуратура ініціювала проведення аудиту всіх нарахувань, проведених раніше.

Нагадаємо, у співробітників інституту НАНУ вкрали премій на 500 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram