ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Порошенко відкрив у Коломиї нову районну поліклініку, в Галичі - лікарню (оновлено)

Востаннє на Прикарпатті поліклініку відкривали в 1993 році, лікарню - у 2004-му.

Президент Петро Порошенко під час свого візиту в Івано-Франківську область відкрив нову будівлю поліклініки Коломийської центральної районної лікарні, що розташована на вулиці Мазепи.

"Сьогодні урочистий день, тому що, коли останній раз на Прикарпатті відкривали поліклініку, я думаю, мало хто пам'ятає. Я перевірив: це був дев'яносто третій рік, а останню лікарню - в 2004-му", - заявив він на відкритті.

Фундамент під коломийську поліклініку було закладено ще за Леоніда Кучми, але завершити довгобуд вдалося тільки через 17 років.

Коломия - центр одного з п'яти госпітальних округів в Івано-Франківській області. До нього увійдуть саме місто і три райони: Коломийський, Снятинський, Городенківський.

Головний лікар Коломийської ЦРЛ Ірина Садов'як заявила, що після формування госпітального округу на базі поліклініки з'явиться діагностично-клінічний центр. "У майбутньому, після проведення медичної реформи та формування госпітального округу, ми сподіваємося, що це буде діагностично-клінічний центр. Поліклініка зможе приймати до 850 пацієнтів за зміну. Раніше ми були розміщені в багатьох приміщеннях, і це було дуже незручно. Лікарі та пацієнти бігали між різними корпусами... Але з понеділка сюди почнуть переселяти лікарів", - цитує лікаря місцеве видання "Дзеркало.Медіа".

Оновлення. Пізніше того самого дня Порошенко взяв участь у відкритті нового корпусу центральної районної лікарні в Галичі.

Фото: president.gov.ua

"Галицька центральна лікарня почала будуватися 1978 року. Кожен президент обіцяв її добудувати, і тільки зараз, коли країна перебуває в дуже непростих умовах, коли ми захищаємо українську землю від російської агресії, коли ми останнє віддаємо на створення наших славних ЗСУ, вдалося добудувати" , - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram