ГоловнаСуспільствоЖиття

6 причин вивчати арабську мову в Україні

Всесвітнє значення арабської мови за останні кілька років продовжує зростати.

6 причин вивчати арабську мову в Україні

Наскільки вона затребувана в Україні і чи реально вивчити арабську по скайпу? Щоб підкреслити важливість арабської мови, наведемо кілька фактів про неї:

· Входить до п'ятірки найпоширеніших мов світу.

· Нею розмовляють близько 250 мільйонів чоловік. Крім того, 50 мільйонів використовують її як другу мову.

· Входить до шести офіційних мов ООН.

· Актуальна на світовій політичній арені у світлі переговорів з енергетики та безпеки.

А тепер поговоримо про те, навіщо вивчати цю мову людям, які проживають в Україні.

Арабська затребувана в діловому світі. У нашій країні її знання буде однозначною перевагою для кар'єрного зростання в компаніях, що співпрацюють з арабськими країнами. Це дасть можливість брати участь у переговорах і представляти інтереси компанії у відрядженнях, спілкуючись із носіями мови в східних країнах. До речі, українці, які володіють арабською, зараз мають своєрідний ексклюзивний статус. Справа в тому, що таких людей дуже мало, і їх знання вельми затребувані. До того ж, професійного репетитора можна знайти далеко не всюди. Втім, на нашому порталі https://preply.com/arabskiy-po-skype ви зможете вибрати викладача з необхідними навичками і досвідом.

Арабські студенти протягом останніх 20 років обирають навчання в українських вузах через його низьку вартість і задовільну якість. Завдяки цьому в нашій країні активно формується прошарок середнього і малого бізнесу, що належить арабам. А це, в свою чергу, — робочі місця для українців.

Є ще одна причина, за якою арабську варто вивчати в Україні. Це, як не дивно, працевлаштування в країнах Близького Сходу. Одна з умов отримання хорошої роботи в Об'єднаних Арабських Еміратах — знання мови.

Граматика арабської вельми оригінальна і не дає можливості провести паралелі з жодною іншою мовою світу. Українським студентам буде незвичною фонетика, що вирізняється незвичайними гортанними звуками. Ніхто не обіцяв, що все буде легко, зате обіцяв широкі можливості для тих, хто все-таки зможе вивчити цю чарівну мову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram