ГоловнаСуспільствоЖиття

Заарештовано директора незаконного провайдера "Лугаком"

Йому повідомлено про підозру у створенні терористичної організації.

Заарештовано директора незаконного провайдера "Лугаком"
Фото: lug-info.com

Співробітники Служби безпеки повідомили про підозру директорові незаконного мобільного оператора "Лугаком" у сприянні діяльності терористичної організації "ЛНР" .

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Відзначається, що з серпня 2015 року зловмисник сприяв створенню і функціонуванню незаконного оператора стільникового зв'язку "Луганські комунікації", який забезпечував бойовиків "ЛНР" зв'язком і доступом до мережі Інтернет.

"Для розбудови мережі "Лугакому" він вступив у злочинну змову з його керівником, якому СБ України у листопаді 2016 року повідомила про підозру у сприянні терористам та оголосила в розшук, і передав бойовикам частину волоконно-оптичних кабелів і обладнання підпорядкованого провайдера, що перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Йому було повідомлено про підозру у ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) КК. До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, "Лугафон" ("Лугаком") був запущений бойовиками "ЛНР" влітку 2015 року. В березні 2016 року окупанти передали луганську мобільний зв'язок чеченської компанії "Вайнах Телеком".

Українським мобільним операторам заборонено приймати дзвінки стільникових компаній "ЛНР" і "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram