ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція ліквідувала канал торговців людьми в Таїланд і Бразилію

Людям обіцяли роботу гідами та перекладачами.

Нацполіція ліквідувала канал торговців людьми в Таїланд і Бразилію
Фото: globalist.org.ua

Національна поліція ліквідувала потужний канал торговців людьми. Жертв вербували на роботу наркокур'єрами в Таїланд і Бразилію, де передбачено найсерйозніші покарання за перевезення наркотиків, йдеться в програмі "Поліцейське розслідування" на "Еспресо".

Як повідомляють журналісти, торговцям людьми вдалося завербувати і відправити за кордон вісьмох громадян України. Спочатку їх наймали для роботи як гідів і перекладачів, гарантували безкоштовні квитки і проживання, обіцяли зарплату до 2 тисяч доларів за два тижні. У правоохоронних органах кажуть, що за вербування передбачалася винагорода в розмірі від 500 до 1000 доларів. Після приїзду в Південну Америку гастарбайтерам вручали торбу з кокаїном на мільйон доларів, який потрібно було перевезти, .

Поліція заарештувала чотирьох осіб, залучених до організації торгівлі людьми. 24 січня суд обрав запобіжний захід одному з них - 25-річному жителю Обухова, який раніше сам їздив на нелегальні заробітки в Бразилію.

"Я перевозив у Камбоджі діаманти. Привіз їх, мені дали квиток додому. Коли я приїхав додому, тут людина заплатила мені 1,5 тисячі доларів. Людина мені сказала: знадобиться комусь робота, говори про мене. Я і розповідав", - говорить затриманий, наполягаючи на тому, що жодного зиску із цього не отримував.

Разом із тим, як повідомив прокурор Київської області Дмитро Чибісов, одного з громадян України на сьогодні засудили до 25 років позбавлення волі. Журналісти стверджують, що вихідців з України затримують за наркоторгівлю і в Росії.

"Нещодавно в Калузі пройшов суд над нашими співвітчизниками, на лаві підсудних - 10 українців. Не виключено, що вони теж стали жертвами торговців людьми. Наприклад, наприкінці минулого року поліція ліквідувала ще один великий канал залучення наркокур'єрів до роботи в Росії", - йдеться в програмі.

Нагадаємо, в грудні 2015 року Святошинський райсуд Києва виніс обвинувальний вирок 39-річній жінці, яка вербувала дівчат і переправляла їх через державний кордон України з метою сексуальної експлуатації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram