ГоловнаСуспільствоЖиття

Держлісагентство пропонує вчетверо збільшити штрафи за браконьєрство

У відомстві вважають чинні суми штрафів застарілими.

Держлісагентство пропонує вчетверо збільшити штрафи за браконьєрство
Фото: www.turotziv.com

Державне агентство лісових ресурсів підготувало проект спільного наказу Мінагрополітики та Мінприроди, що передбачає збільшення штрафу за браконьєрство вчетверо.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, пропонують збільшити розмір стягнення за незаконний видобуток або знищення одного лося до 80 тис. грн (зараз - 20 тис. грн), оленя європейського - до 60 тис. грн (зараз - 15 тис. грн), оленя плямистого - до 50 тис. грн, лані - до 40 тис. грн (зараз - 10 тис. грн), козулі і муфлона - до 32 тис. грн (зараз - 8 тис. грн).

Також передбачається збільшити суму відшкодування за незаконний вилов або знищення птахів.

У Мінагропроді переконані, що чинні суми штрафів застаріли, а суми стягнень значно менші, ніж витрати на відновлення природних ресурсів.

В.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич повідомила, що відомство буде ініціювати внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу.

"Ми за те, щоб відповідальність за факти браконьєрства була посилена на законодавчому рівні. Потрібно збільшувати і штрафи для осіб (зараз - максимум 3,400 тис. грн, заплановано 17 тис. грн, для посадових осіб - з 6,800 тис. до 34 тис. грн ) і терміни ув'язнення", - сказала Юшкевич.

Нагадаємо, екологи просять заборонити в Україні полювання на лося на 25 років

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram