ГоловнаСуспільствоВійна

Перший очільник "ЛНР" Валерій Болотов помер

Причини смерті поки що невідомі.

Перший очільник "ЛНР" Валерій Болотов помер
Валерий Болотов
Фото: podrobnosti.ua

Перший очільник терористичної організації "ЛНР" Валерій Болотов помер.

Про це заявив РБК екс-ватажок "ДНР" Олександр Бородай, це підтвердило і джерело, близьке до Болотова. Причини смерті поки що невідомі.

Болотов став очільником "ЛНР" у квітні 2014 року, коли його обрали "народним губернатором" Луганської області. Він брав участь у збройному захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області. 14 серпня 2014 року Болотов виїхав з Луганська. Його змінив Ігор Плотницький.

Болотову було 47 років.

Нагадаємо, що 2015 року на території окремих районів Луганської області загинули або були вбиті кілька відомих бойовиків "ЛНР", які не підпорядковувалися очільникові "ЛНР" Ігорю Плотницькому.

1 січня 2015 року в Луганській області ленеерівці ліквідували бойовика Олександра Бєднова (Бетмен), наприкінці січня - коменданта Первомайська Євгена Іщенка (Малиш). 28 лютого 2015 року вони взяли в полон коменданта Красного Луча Сергія Косогорова (Косогор).

23 травня 2015 року було вбито одного з польових командирів "ЛНР" Олексія Мозгового - його джип розстріляли зі стрілецької зброї.

У середині грудня того самого року було вбито командира окремого механізованого козачого полку "Народної міліції ЛНР" Павла Дрьомова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram