ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС рекомендує надягати на службових собак бронежилети

Заборонено використовувати собак під час розгону незаконних мітингів.

МВС рекомендує надягати на службових собак бронежилети
Фото: www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Міністерство внутрішніх справ заборонило поліцейським використовувати службових собак - непідготовлених, які втратили свої службові якості або хворі - не за призначенням і рекомендує вдягати на них бронежилети.

Про це йдеться в наказі МВС від 1 листопада.

У випадках тривалого переслідування правопорушника (5-10 км) від того місця, де собака припинила впевнено відпрацьовувати слід, використовується інша пошукова собака.

"Під час проведення операцій із затримання озброєної особи або несення служби в районі проведення АТО кінолог повинен бути в захисному куленепробивному жилеті відповідного класу захисту і шоломі. Службову собаку, залежно від обставин, для захисту її життя рекомендовано вдягати у спеціальний куленепробивний жилет", - йдеться в інструкції.

Для затримання службову собаку пускають без нашийника, повідця і намордника, як правило, після щонайменше двох попереджень. Під час спроби збройного нападу на поліцейських, громадян або об'єкти, що охороняються, під час затримання особливо небезпечних або озброєних осіб, а також звільнення заручників собаку пускають без попередження.

Заборонено використовувати службових собак під час припинення незаконних зборів, мітингів, вуличних маршів і демонстрацій ненасильницького характеру, які не порушують роботу транспорту, зв'язку, підприємств, установ і організацій.

Нагадаємо, в серпні минулого року в Хмельницькому відкрився 9-й у світі кінологічний центр ВМитО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram