ГоловнаСуспільствоПодії

Керівникам поліцейської операції в Княжичах готують підозру у вбивстві

Будинок, біля якого була перестрілка, пограбовано двічі, в тому числі правоохоронцями.

Керівникам поліцейської операції в Княжичах готують підозру у вбивстві
Фото: unian.net

Підозру керівникам операції в с.Княжичі Броварського району Київської області, під час якої відбулася перестрілка між правоохоронцями, можуть розширити статтею "умисне вбивство", повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Відбулася низка слідчих дій, які дозволяють нам говорити про уточнення підозри керівникам цієї операції ... У них у всіх зараз є службова недбалість, яка призвела до особливо тяжких наслідків у вигляді загиблих. Але після експертиз вона може бути уточнена, в тому числі пред'явленням статті 115 - "вбивство", - розповів Луценко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас генпрокурор зазначив, що експертизи ще не завершені.

Луценко також розповів, що будинок, біля якого була перестрілка, пограбовано після грабіжників потім ще і правоохоронцями. "Зараз у нас є факти того, що будинок, біля якого сталася перестрілка, пограбовано двічі - один раз грабіжниками, вдруге співробітниками правоохоронних органів", - сказав він.

Крім того, генеральний прокурор додав, що розслідуються також події під час затримання грабіжників на околицях Києва.

Нагадаємо, вранці 4 грудня 2016 року в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецназу КОРД проводив операцію із затримання грабіжників. На місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, який зреагував на сигналізацію, що спрацювала в одному з сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 6 грудня повідомив, що слідчі Генпрокуратури вбачають в діях тих, хто координував операцію в Княжичах, ознаки злочинної недбалості, яка привела до особливо тяжких наслідків. За словами Луценка, команда скерувати КОРД була неправильною.

За підсумками службового розслідування в Нацполіції сім поліцейських були звільнені, ще дев'ятеро понесли дисциплінарне покарання. Серед останніх - начальник поліції Києва Андрій Крищенко і керівник Шевченківського райуправління поліції Герман Приступа. Їх попередили про неповну посадову відповідність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram