ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував водія гумконвою Ахметова за спробу провезти в "ДНР" рації

Радіостанції мали передати бойовикам.

Суд заарештував водія гумконвою Ахметова за спробу провезти в "ДНР" рації

Суд заарештував водія однієї з вантажівок з гуманітарною допомогою від Рината Ахметова, який намагався провезти в "ДНР" радіостанції для бойовиків.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Донецької області.

20 січня правоохоронці в пункті пропуску "Новотроїцьке" знайшли радіостанції та складові до них під причепами вантажівок, які рухалися в колоні гуманітарного штабу "Допоможемо" Ріната Ахметова.

"Водій автомобіля, 36-річний житель м. Донецька, намагався перевезти зазначені радіостанції на тимчасово окуповану територію Донецької області, щоб потім передати представникам терористичної організації "ДНР", - сказано в повідомленні.

Його дії кваліфіковані за ч.1 ст. 258-3 КК України (сприяння терористичній організації). Суд заарештував затриманого на 60 діб.

Нагадаємо, про те, що у двох вантажівках колони з гуманітарною допомогою від Ріната Ахметова правоохоронці виявили "заборонені для перевезення предмети", у вихідні повідомила прес-служба гуманітарного штабу "Допоможемо".

За неофіційною інформацією, під фурами гумконвою знайшли схованку з переносними та стаціонарними радіостанціями Verteks виробництва Швейцарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram