ГоловнаСуспільствоВійна

Україна закликала Німеччину і Францію посилити тиск на РФ

"Нормандська четвірка" повинна змусити Росію виконати умови "Мінська-2".

Україна закликала Німеччину і Францію посилити тиск на РФ
Спикер Министерства иностранных дел Украины Марьяна Беца

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту посилити тиск на Росію для виконання нею Мінських домовленостей.

Про це на брифінгу повідомила речник МЗС Мар'яна Беца. Вона зазначила, що Росія систематично порушує Мінські домовленості, в тому числі режим припинення вогню на Донбасі.

"Закликаємо міжнародних партнерів, зокрема з "нормандської четвірки" (Німеччина, Франція), посилити тиск на Росію з вимогою виконати Мінські домовленості... Припинення вогню на один день не означає забезпечення безпекових умов на території Донбасу", - сказала Беца.

Спікер МЗС підкреслила, що ситуація на Донбасі залишається напруженою, бойовики незаконних збройних формувань продовжують систематично обстрілювати українські війська, а Росія продовжує постачати паливо і боєприпаси через ділянку українсько-російського кордону, не підконтрольну Україні.

Беца зазначила, що Росія постійно демонструє небажання і неготовність до сприяння деескалації конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, що 25 січня бойовики 48 разів обстріляли позиції військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі на всіх напрямках. У результаті одного військовослужбовця поранено і двох травмовано. Бойовики використовували не тільки міномети, а й важку і реактивну артилерію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram