ГоловнаСуспільствоПодії

Киянин інсценував власне пограбування на 200 тис. гривень

Чоловік повернув гроші власнику і визнав свою провину.

Киянин інсценував власне пограбування на 200 тис. гривень
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві поліцейські викрили чоловіка, який інсценував власне пограбування.

Про це повідомляють на сайті столичного управління Нацполіції.

Правоохоронцям надійшло повідомлення про те, що невідомі особи в темному автомобілі "підрізали" машину киянина і, погрожуючи зброєю, відібрали в нього пакет з грошима. На місці події 27-річний водій Daewoo Lanos розповів, що сам є перевізником, а 39-річний киянин, який постійно користується його послугами, попросив доправити пакет знайомій жінці.

Чоловік розповів, що дорогою його обігнав автомобіль Mercedes-Benz і перегородив йому дорогу. З авто вийшов чоловік у камуфляжному одязі з капюшоном і медичній масці на обличчі і направив на нього пістолет. Після цього нападник зробив постріл, розбив скло, забрав з машини пакунок і зник.

Власник пакунка розповів, в ньому було 207 тисяч гривень, які він мав передати як завдаток для придбання нерухомості.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (розбій). Однак протягом слідчих дій було встановлено, що потерпілий сам інсценував розбійний напад.

"Чоловік заздалегідь спланував «повідомлення про злочин», залучив «акторів», тому самого правопорушення насправді не було. Ці дані також підтверджуються вилученим відеозаписом з камер відеоспостереження. На них зафіксовано маневри Daewoo Lanos і німецького авто, а також факт спілкування співучасників", - повідомили в поліції.

Зрозумівши, що його викрили, 27-річний чоловік повернув гроші власнику і визнав свою провину. Йому загрожує до п'яти років в'язниці.

Нагадаємо, в Києві озброєний чоловік пограбував поштове відділення на 3 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram