ГоловнаСуспільствоЖиття

Фігуранта справи Гречковського запідозрили в імітації психічного захворювання

Чиновник Мін'юсту почав стверджувати, що оббрехав підозрюваного у вимаганні члена ВРЮ.

Фігуранта справи Гречковського запідозрили в імітації психічного захворювання
Павел Гречковский
Фото: http://obozrevatel.com

Генеральна прокуратура підозрює в імітації психічного захворювання арбітражного керуючого Міністерства юстиції, який разом з членом Вищої ради юстиції Павлом Гречковського вимагав 500 тис. доларів хабара.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Зазначають, що на стадії завершення досудового розслідування - коли захисту надали доступ до матеріалів, - посередника "несподівано госпіталізували в Житомирську психіатричну лікарню №1 з невизначеним діагнозом".

Після цього соратник Гречковського почав "кочувати" з одного медзакладу в інший і стверджувати, що нібито обмовив останнього через хворобливий стан, пов'язаний з розладами психіки.

Тепер йому призначили амбулаторну комплексну судово-психіатричну експертизу.

"З урахуванням матеріалів кримінального провадження та фактичного стану справ Генпрокуратура приходить до висновку, що така процесуальна поведінка сторони захисту спричинена незаконним впливом одного підозрюваного на іншого і є нічим іншим, як спробою уникнути ними кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Нагадаємо, у вересні минулого року ГПУ повідомила, що Гречковський намагався отримати $500 тис. хабара за прийняття судом рішення, вигідного суб'єктові господарювання.

Пізніше адвокат Гречковського заявив, що підзахисного повідомлено про підозру в замаху на шахрайство, а не в одержанні неправомірної вигоди. 24 вересня Гречковський вніс за себе 3,85 млн гривень застави, які, за його словами, він позичив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram