ГоловнаСуспільствоВійна

Бразилець, який воював за "ДНР", отримав 13 років в'язниці

Чоловік входив у батальйон терористів "Вікінг".

Бразилець, який воював за "ДНР", отримав 13 років в'язниці
Фото: yiv.gp.gov.ua

Печерський районний суд Києва засудив до 13 років в'язниці громадянина Бразилії, який воював на Донбасі на боці бойовиків "ДНР".

Про це повідомляється на сайті столичної прокуратури.

Іноземець визнаний винним за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) і ч. 2 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом збройних формувань) і йому було призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Чоловіка затримали у жовтні минулого року в аеропорту "Бориспіль". Як встановлено слідством, з вересня 2014 року по травень 2015-го він перебував у складі так званого "1-го мотострілецького батальйону "Вікінг" 1-ї бригади "ДНР".

Фото: kyiv.gp.gov.ua

"Виконував тоді функції керівника роти, інструктора і розвідника. Брав участь у бойових діях в районі сіл Вергулівка, Первомайське, Горлівка, Старобешеве, боях під Дебальцевим, у Донецькому аеропорту. Вербував іноземців, переважно бразильців, до складу незаконних збройних формувань, а також здійснював неодноразові розвідувальні вилазки на позиції Збройних сил України і коригував артилерійський вогонь по українських позиціях", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Україна може відмовити Росії у екстрадиції громадянина Грузії Гії Церцвадзе, який воював на Донбасі у складі добровольчих батальйонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram