ГоловнаСуспільствоВійна

На КПП "Станиця Луганська" бойовики примушують викидати продукти, - ДПС

На блокпосту окупантів висить оголошення, що зі Сватового і Старобільська нічого провозити не можна.

На КПП "Станиця Луганська" бойовики примушують викидати продукти, - ДПС
"Сталінград" на в'їзді в Станицю-Луганську
Фото: Олександр Ганущин

Бойовики на непідконтрольній території в районі КПП "Станиця Луганська" змушують людей викидати молочну та м'ясну продукцію.

Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби Олег Слободян, повідомляє Громадське радіо.

"Протягом останніх днів ми на Станиці Луганській спостерігаємо часті випадки, коли громадян України російські найманці змушують викидати продукти - молочну і м'ясну продукцію. Зараз можна спостерігати картину, коли під зруйнованим мостом валяється дуже багато саме продуктів харчування", - заявив він.

Точної причини в Держприкордонслужбі поки що не знають.

"Є інформація, що це пов'язано з обмеженнями, які нібито ввело "керівництво" цих районів. Чому так відбувається - можливо тому, що мережа супермаркетів на тих територіях так званий "Народний", належить, наскільки відомо, дружині Ігора Плотницького. Може бути, тому, що виручка падає, змушують людей позбавлятися продуктів. Але це одна з версій, проте така ситуація дійсно має місце", - розповів Слободян.

Про цю ситуацію також повідомляє журналістка Ірина Коваль.

"Над мостом між Станицею Луганською і Луганськом стоїть плач і стогін, тому "апалченци" викидають продукцію тваринництва з сумок тих, хто хоче потрапити в Луганськ. І якщо спочатку це було м'ясо і сало, то тепер яйця, масло і ковбаси. Одна жінка віддала курку тим, хто йшов з Луганська в Україні: "Не можу я викинути, рука не піднімається. Поминайте моїх батьків!", - написала вона в фесбуці.

Журналістка додала, що на блокпосту окупантів висить відповідне оголошення, що з неблагонадійних районів нічого провозити не можна.

"Неблагонадійні - це Сватове і Старобільськ.

Один з "асвабодітєлєй" сказав дівчині, що "від м'яса свині - вірус африканської чуми, людина може померти за годину", - написала Коваль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram