ГоловнаСуспільствоПодії

МВС оприлюднило зізнання кілера, який убив співробітника СІЗО в Рівному

"Я стояв на шостому поверсі. Він вийшов, побачивши мене, сіпнувся в мій бік. Я натиснув і вистрілив".

Міністерство внутрішніх справ оприлюднило відео із зізнанням підозрюваного в убивстві співробітника Рівненського СІЗО Івана Мамчура.

"Був привезений пістолет з Москви. Пістолет потрібно було використовувати саме з тими патронами, які в ньому були. Вони різносортні. [Пістолет] без номера. Пневматика чи травматика перероблена, але дуже класно. Я стояв на шостому поверсі. Він вийшов, побачивши мене, сіпнувся в мій бік. Я натиснув і вистрілив. Він сказав: «Це не я, я не винен». І звалився зі зміною геометрії падіння. Приїхав у Москву, доповів про виконане завдання. Підтвердження було звідти - «квітка зірвана, троянда зірвана». Підтвердження в ЗМІ і таке інше", - розповів він.

Убивця повідомив, що співпрацював із ФСБ Росії.

Нагадаємо, 16 вересня 2016 року в коридорі житлового будинку в місті Рівне з вогнепальної зброї вбили Мамчура Івана Леонідовича, який працював у місцевому слідчому ізоляторі майором внутрішньої служби.

Кілера затримали 17 листопада 2016 року, коли він спробував перейти в Росію з території Харківської області.

23 січня 2017 року депутат Верховної Ради, радник голови МВС Антон Геращенко заявив, що вбивцю Мамчура найняв російський диверсійно-терористичний центр, до завдань якого належить організація злочинів на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram