ГоловнаСуспільствоПодії

У Слов'янську затримали особистого охоронця "народного мера ДНР"

Чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі.

У Слов'янську затримали особистого охоронця "народного мера ДНР"

Кримінальна поліція Слов'янська Донецької області під час оперативних розробок затримала особистого охоронця "народного мера ДНР".

Про це інформує відділ комунікації Нацполіції області.

Згідно з повідомленням, 49-річний житель Слов'янська з 15 червня 2014 року за власним бажанням долучився до бойовиків, розраховуючи поправити своє фінансове становище. Чоловік був призначений особистим охоронцем-водієм керівника окупаційної "влади", який мав за плечима військову освіту, отриману в РФ, і службу в органах держбезпеки. На цій посаді водій пропрацював до звільнення міста від окупантів, 5 липня 2014 року.

За словами затриманого, він і ще двоє охоронців постійно супроводжували "начальника". Одним з цих двох був 30-річний житель Слов'янська, якого поліцейські затримали в листопаді минулого року. Відпрацьовуючи його зв'язки, оперативники встановили, що, тікаючи з міста після звільнення міста Збройними Силами України, він залишив свій автомат Калашникова водієві. Так вийшли на ще одну довірену особу "мера".

Зброї за місцем проживання водія-охоронця не виявилося, але правоохоронці виявили автомобіль "мера"-втікача. Поліцейські з'ясували, що чоловік кілька разів їздив до свого колишнього "боса" в окупований Донецьк. Із однієї з поїздок повернувся з автомобілем "Шкода", який належав "народному меру". За словами затриманого, транспорт він викупив.

Зараз чоловікові оголошено про підозру за ч. 1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, "мера" Слов'янська Пономарьова сепаратисти затримали влітку 2016, підозрюючи його в крадіжці гуманітарної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram