ГоловнаСуспільствоПодії

Місцеві жителі зірвали брифінг Садового на звалищі в Грибовичах

Мітингувальники вимагали не допустити завезення сміття.

Місцеві жителі зірвали брифінг Садового на звалищі в Грибовичах
Фото: portal.lviv.ua

Місцеві жителі не дали провести меру Львова Андрію Садовому виїзний брифінг на сміттєзвалищі в селі Великі Грибовичі.

Про це повідомляє "Львівський портал".

"Сьогодні за результатами засідання міської комісії ТЕБ і НС на Грибовицькому сміттєзвалищі мав відбутися виїзний брифінг міського голови Львова Андрія Садового. Правда, він так і не відбувся, адже місцеві жителі Малехова та Грибович із криками «ганьба» зірвали виступ", - пише видання.

Садовий і директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергій Бабак намагалися розповісти про стабілізаційні роботи, які планують проводити на звалищі, але люди почали їх перекрикувати.

За словами активістів, головною вимогою мітингувальників було не допустити завезення сміття в Грибовичі.

Нагадаємо, проблеми з вивезенням сміття у Львова тривають вже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівське звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області та інших регіонах.

Львів неодноразово звинувачував центральну владу в ігноруванні проблеми міста. Партія мера Львова "Самопоміч" не виключає, що це робиться для того, щоб зашкодити іміджу Садового і його рейтингам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram