ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області знайшли схованки з гранатами

31-річний житель Бердичева знайшов схованки випадково.

Працівники вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Житомирській області вилучили 25 гранат і запалів до них зі схованок, на які вказав житель міста Бердичева. Чоловік повідомив, що випадково знайшов боєприпаси.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП у Житомирській області.

"20 січня в чергову частину Бердичівського відділу поліції звернувся 31-річний житель райцентру із повідомленням, що він виявив металеві предмети, зовні схожі на гранати. На місце події виїхали слідчо-оперативна група поліції і фахівці-вибухотехніки ГУНП у Житомирській області", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясували правоохоронці, в землі були прикопані 25 корпусів гранат РГД-5 і Ф-1. В іншій схованці були запали до них. Усе виявлене вилучили та скерували на експертне дослідження.

Фото: zt.npu.gov.ua

Фото: zt.npu.gov.ua

Фото: zt.npu.gov.ua

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває подальше з'ясування всіх обставин події, в тому числі походження боєприпасів.

У поліції нагадали, що носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв, без передбаченого законом дозволу, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Звільнення від кримінальної відповідальності передбачене при добровільній здачі органам влади зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram