ГоловнаСуспільствоПодії

У житомирській гімназії відбулося масове отруєння учнів (оновлено)

Наразі збудник не визначений, навчальний заклад закривають на дезінфекцію.

У житомирській гімназії відбулося масове отруєння учнів (оновлено)
Фото: gymnasium23.edukit.zt.ua / А.Морозов

13 учнів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 потрапили до лікарні з отруєнням, ще одна родина відмовилася від госпіталізації.

Про це повідомила прес-служба міськради Житомира.

"Всі необхідні аналізи зібрані, наразі збудник не визначений. Проведені експрес-тести - сальмонельоз не виявлено. Більшість ознак вказують на те, що це бактеріальна інфекція, тому всі діти отримують антибактеріальну і дезінтоксикаційну терапію", - розповів заступник мера Матвій Хренов.

В їдальні гімназії розпочато перевірки. З понеділка, 23 січня, вона буде закрита до з'ясування причин отруєння. За бажанням батьків діти зможуть харчуватися в інших навчальних закладах міста.

Міськрада закликає батьків у разі виявлення симптомів отруєння негайно звертатися за кваліфікованою медичною допомогою в дитячу міську лікарню (інфекційне відділення).

Оновлення. Отруєнням зацікавилася місцева прокуратура. До єдиного реєстру внесено відомості про порушення санітарних правил (ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу).

Між тим місцеве видання "Житомир.info" пише, що навчальний заклад закривають на дезінфекцію, тому що причина отруєння може бути не в їдальні. Заступник мера Матвій Хренов пояснив, що симптоми отруєння з'явилися навіть у тих дітей, які не харчувалися в їдальні.

"Це справжнісінька вірусна інфекція, тому що у всіх дітей однакові симптоми. У нашому класі до 20 дітей. Звичайно, половина з них офіційно, половина не офіційно звертаються до лікарів, але ми між собою спілкуємося, у нас група в Viber і на сьогодні 17 дітей хворі. Це в нашому класі. Це тільки ті, про яких ми точно знаємо. Є діти, про яких ми ще не знаємо", - розповіла виданню мама однієї з школярок.

Нагадаємо, 15 січня у Харкові сім'я із семи чоловік потрапила до лікарні після отруєння невідомою речовиною, серед постраждалих - 10-річна дівчинка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram