ГоловнаСуспільствоПодії

В Івано-Франківській області чиновники сільради вимагали $180 тис. хабара за 2 га землі

В схему входили сільський голова, землевпорядник та заступник голови-учасник АТО.

В Івано-Франківській області чиновники сільради вимагали $180 тис. хабара за 2 га землі
Фото: npu.gov.ua

180 тисяч доларів США вимагали чиновники сільради в Івано-Франківській області від підприємця за виділення земельних ділянок. Правоохоронці затримали хабарників під час одержання неправомірної вигоди, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Поліцейські встановили, що посадові особи сільської ради організували механізм вимагання під час вирішення земельних питань. В схему входили сільський голова, спеціаліст-землевпорядник і заступник голови виконавчого комітету-учасник АТО, який був у ролі посередника.

"Оперативники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області та слідчі обласної поліції задокументували факт вимагання ними 180 тисяч доларів США від підприємця та одержання частини домовленої суми. За вказані кошти пообіцяли виділити чоловікові 2 га землі", - йдеться в повідомленні.

20 січня чиновників поліцейські затримали під час отримання 3 тисяч доларів США як першого "внеску" за вирішення земельного питання. Посередника затримали в кафе біля сільради. Він встиг віддати чиновникам їхню частину. Голову та землевпорядника сільради затримали в приміщенні установи.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося про затримання т.в.о. начальника Львівської митниці під час отримання $15 тис. хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram