ГоловнаСуспільствоПодії

Двох поліцейських затримали на хабарі в Дніпропетровській області

Чиновники вимагали ₴20 тис. за закриття кримінальної справи, але погодилися на ₴15 тис.

Двох поліцейських затримали на хабарі в Дніпропетровській області
Фото: Макс Левин

Керівників Апостолівського відділення поліції Дніпропетровської області викрито у хабарництві. Чиновники вимагали 20 тисяч гривень з місцевого жителя за закриття кримінального провадження, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Згідно з повідомленням, чоловік звернувся з відповідною заявою до УВБ поліції, де розповів, що деякий час  він в лісі заготовляв дрова. Мав намір забрати їх власним автомобілем, проте його затримала поліція за нелегальну вирубку лісу. Автомобіль вилучили, щодо порушника почали кримінальне провадження за ст.246 (незаконна вирубка лісу) КК України.

"Згодом чоловік навідався у відділення поліції, щоб вирішити питання повернення автомобіля. Але начальник Апостолівського ОП разом зі своїм заступником поставили умову - 20 тисяч гривень за машину і закриття кримінального провадження. Правда, потім чиновники погодилися на суму в 15 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

За сприяння керівництва поліції ГУ в Дніпропетровській області внутрішньою безпекою було задокументовано два етапи передачі коштів - 3 і 12 тисяч гривень. Після отримання другого "траншу" неправомірної вигоди старшого лейтенанта і майора поліції затримали з речовими доказами.

Слідчим відділом обласної прокуратури щодо фігурантів розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовцем) КК України. 29-річного начальника відділення затримано в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу його заступнику.

Раніше повідомлялося про затримання т.в.о. заступника начальника Львівської митниці при отриманні $15 тис. хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram