ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники виявили в аеропорту "Жуляни" комплектуючі до ПТРК "Фагот"

За словами екіпажу, вантаж не був врахований у бортовому журналі "через неуважність".

Увечері, 19 січня, в аеропорту "Жуляни" прикордонники виявили в багажному відділенні літака, який здійснював рейс до Ірану, комплектуючі до зброї та авіаційної техніки.

Про це повідомляють на сайті МВС.

Зазначають, що увагу прикордонників привернули 17 ящиків з вантажем без будь-яких супровідних документів. За словами екіпажу, ящики нібито містили ремонтний комплект для літака і не були враховані в бортовому журналі "через неуважність".

Фото: mvs.gov.ua

"У результаті під час спільного огляду в трьох ящиках виявлено комплектуючі, які, швидше за все, належать до складових протитанкового керованого ракетного комплексу "Фагот". В інших ящиках зберігалися комплектуючі до літаків", - йдеться в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua
Фото: mvs.gov.ua

Зараз триває експертиза обладнання. Скеровано повідомлення в Службу безпеки для реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань ознак злочинів передбачених ст. 201 КК України (контрабанда) та ст. 333 КК України (порушення порядку здійснення міжнародної передачі товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Нагадаємо, 2016 року в аеропорту "Бориспіль" виявили комплектуючі до автомата Калашникова. Боєприпаси мали потрапити на рейс, який відлітав у Варшаву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram