ГоловнаСуспільствоЖиття

Будівництво "Стіни" на кордоні з РФ у Харківській області призупинено

Немає фінансування цього проекту.

Будівництво "Стіни" на кордоні з РФ у Харківській області призупинено
Фото: www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy

У Харківській області через відсутність фінансування припинено реалізацію проекту "Стіна" на кордоні з Росією (зараз проект перейменовано на "Європейський вал").

Про це повідомила голова Харківської ОДА Юлія Світлична, пише УНІАН.

"Немає фінансування цього проекту, тому, наскільки мені відомо, він на території Харківської області не триває", - сказала Світлична.

За її словами, на сьогодні в межах області проводять роботи з підтримки технічного стану вже побудованих у рамках проекту споруд.

"Зараз триває підтримка тих споруд і будівельних робіт, які вже були здійснені. Купують, наскільки мені відомо, окрему техніку, передають наші міжнародні партнери. Той обсяг робіт, який було проведено, на сьогодні в належному стані. Що стосується подальшої роботи цього проекту, то мені відомо лише, що цей проект наразі призупинено", - розповіла Світлична.

Вона також зазначила, що в рамках посилення обороноздатності регіону в області збудовано 31 опорний пункт для особового складу.

Нагадаємо, в травні 2015 року уряд Арсенія Яценюка затвердив план заходів з реалізації проекту "Стіна". Згідно з документом, реалізація проекту повинна була зайняти чотири роки (2015-2018) і обійтися в 4,1 млрд гривень. У 2015 році Держприкордонслужба мала отримати 990 млн гривень, а в 2016 році - ще 1,2 млрд гривень. Але депутати погодили в держбюджеті-2015 виділення 400 млн гривень на проект "Стіна" і лише 200 млн гривень - у держбюджеті-2016.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram