ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали узбека, якого розшукує Інтерпол за багатомільярдні махінації

Україна очікує запиту про видачу зловмисника.

У Києві затримали узбека, якого розшукує Інтерпол за багатомільярдні махінації

У Києві заарештували громадянина Узбекистану, який перебував у міжнародному розшуку за багатомільярдні фінансові махінації.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури.

Відзначають, що до 33-річного громадянина Республіки Узбекистан за рішенням Солом'янського суду було застосовано екстрадиційний арешт.

Іноземця затримали прикордонники на контрольно-пропускному пункті "Київ". При собі чоловік мав паспорт громадянина Домініканської Республіки й Узбекистану.

"За даними Інтерполу, вказаний громадянин перебуває в міжнародному розшуку за підозрою в привласненні понад 91 млн доларів США, приховування іноземної валюти на суму близько 200 млн доларів США і 271 тис. 602 євро, легалізації доходів, отриманих у результаті злочинної діяльності на суму 77, 4 млн швейцарських франків і 200 тис. латвійських латів, а також службовій підробці", - повідомили в прокуратурі.

Україна очікує запиту від компетентних органів Узбекистану про видачу зловмисника для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше прикордонники затримали громадянина Ізраїлю та громадянина Білорусі, яких розшукує Інтерпол за кримінальні злочини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram