ГоловнаСуспільствоОсвіта

СБУ виявила незаконне зарахування іноземців у київський медичний виш

Вартість "послуг" становила від трьох до семи тисяч доларів.

СБУ виявила незаконне зарахування іноземців у київський медичний виш
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили механізм протиправного зарахування іноземних студентів в один із приватних вищих навчальних медичних закладів у Києві.

Як повідомляють на сайті спецслужби, керівництво установи через приватну фірму підшукувало студентів, які "завалили" іспити на початкових курсах навчання. Ділки пропонували їм підготувати фіктивний пакет документів для зарахування на старші курси київського ВНЗ.

Зловмисники підробляли офіційні документи й інших навчальних медичних закладів, у тому числі тих, які залишилися на тимчасово окупованих територіях. За іншою схемою вони фальсифікували документацію про нібито навчання іноземців у Криму для зарахування відразу на третій курс. Співробітники спецслужби задокументували, що вартість "послуг" становила від трьох до семи тисяч доларів.

Під час обшуків у приміщеннях навчального закладу, офісі комерсантів і за місцем проживання фігурантів справи оперативники Служби безпеки України виявили 56 паспортів іноземних громадян, документи для зарахування та навчання студентів, електронні пристрої з листуванням, що доводить проведення операції, також велику суму грошей в іноземній валюті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram