ГоловнаСуспільствоПодії

У Запорізькій області впіймали прокурорів-наркоманів (оновлено)

Затримано розповсюджувача і споживача наркотиків.

Генеральна інспекція спільно з департаментом економіки Генпрокуратури затримали торговця і споживача наркотиків - працівників місцевої прокуратури Запорізької області.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у фейсбуці.

"Пару років за ґратами допоможуть усвідомити неможливість поєднувати ведення кримінального провадження та наркотичні "доріжки", - зазначив він.

На сайті ГПУ повідомлено, що затримано прокурора Запорізької місцевої прокуратури №1 "за неодноразове схиляння особи до вживання наркотичних засобів і психотропних речовин, а також їх збут".

Прокурор, як зазначають, організував за місцем проживання притон для постійного вживання канабісу та метамфетаміну.

"Зазначені наркотики працівник прокуратури вживав сам і систематично схиляв інших осіб до їх вживання", - сказано в повідомленні.

Прокурора затримано "безпосередньо під час схиляння особи до вживання психотропних речовин".

Проведено обшуки за місцем проживання і роботи затриманого.

Також проведено обшуки у працівника обласної прокуратури, який контактував із затриманим і причетний до скоєння кримінального правопорушення. Виявлено та вилучено речовини, схожі на наркотичні засоби, і спеціальні прилади для їх вживання.

Дії затриманого кваліфіковано за ч. 2 ст. 315, ч. 2 ст. 307 КК України (схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно, та збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинений повторно). За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Нагадаємо, Генеральна інспекція ГПУ - орган, який покликаний розслідувати злочини, скоєні прокурорами, - був сформований наприкінці минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram