ГоловнаСуспільствоЖиття

Визначено володарів міжнародних і спеціальних премій 21-ї програми "Людина року-2016" Пресс-релиз

Відповідно до рішення Вищої Академічної Ради загальнонаціональної програми «Людина року», володарями міжнародних та спеціальних премій 21-ї загальнонаціональної програми «Людина року-2016» стали:

«Міжнародна премія в галузі суспільно-політичної діяльності» - президент Словацької Республіки Андрій КІСКА

Президент Словаччини відстоює інтереси України на найвищому міжнародному рівні, демонструє рішучу позицію підтримки щодо України, є активним безпосереднім учасником усіх проектів і рішень з приводу України та співпраці з нею в рамках роботи засідань країн-учасниць Вишеградської четвірки, які активно захищають і лобіюють інтереси України в ЄС.

«Міжнародна премія в галузі дипломатії» - Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс ЯНУКОНІС

За останні три роки Україна і підтримка українських реформ були в топ-списку пріоритетів міжнародної політики Литви. Литва виступає головним адвокатом інтересів України в Євросоюзі та підтримує її в євроінтеграційних починаннях. За безпосереднього сприяння посла активно розвивається співпраця між Україною та Литвою в галузі економіки, транспортних коридорів, у транспортно-транзитній морській сфері, енергетиці, культурі, в збереженні історичної спадщини.

«Міжнародна премія в галузі розвитку міжнародних економічних відносин» - підприємець, меценат і громадський діяч, голова правління корпорації «Тяньши» Лі ЦЗІНЮАНЬ

Член Китайської асоціації промислового розвитку, віце-президент підрозділу Всесвітньої асоціації китайського розвитку бізнесу, іноземних асоціацій з економічної співпраці. За видатний внесок у справу суспільства та охорони здоров'я удостоєний численних звань і нагород.

«Міжнародна премія «За зміцнення культурних контактів і духовне зближення народів» - видатний співак і композитор Фаррух ЗАКІРОВ

Фаррух Закіров - видатний співак і композитор, засновник і натхненник групи «Ялла», народний артист Узбекистану, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану.

«Міжнародна премія в галузі культури та мистецтва» - заслужений артист України Василь ПОПАДЮК

Український скрипаль, піаніст, засновник групи PapaDuke, виконує музику в стилях world music, latino, gypsy, jazz. Заслужений артист України.

«Міжнародна премія в галузі культури та мистецтва» - відома оперна співачка, солістка Віденської опери Зоряна КУШПЛЕР

Українська оперна співачка, лауреат міжнародних конкурсів, виступає на найкращих оперних сценах світу. Солістка Віденської опери. Її репертуар налічує понад 50 оперних партій.

Спеціальна премія ім. Михайла Вороніна «За високий стиль життя» - народний артист України Ігор ПОКЛАД

Видатний український композитор і опермейстер, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Міжнародні та спеціальні премії за 2016 рік будуть вручені їх володарям під час проведення 21-ї церемонії вручення премії «Людина року-2016», яка відбудеться 25 березня 2017 року в Національній опері України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram