ГоловнаСуспільствоПодії

Смог у Києві не розвіється ще кілька днів

Безвітряна погода і інверсія температури протримаються три дні.

Смог у Києві не розвіється ще кілька днів

У найближчі три доби смог у Києві, що утворився в результаті викидів промисловості та транспорту, не розвіється, повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"За інформацією Укргідрометцентру, синоптична ситуація в м. Києві обумовлена малохмарною, безвітряною погодою з високою вологістю повітря і туманами, видимість у яких погіршується до 100-500 метрів. У нижньому шарі атмосфери відзначаються шари ізотермії й інверсії", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що інверсія температури - це підвищення температури повітря з висотою. Приземні інверсії пов'язані переважно з охолодженням повітря в нічні та ранкові години. Інверсія температури ускладнює вертикальну циркуляцію повітря, що призводить до застою біля земної поверхні повітря, накопичення шкідливих домішок у результаті викидів промисловості та транспорту аж до утворення смогу.

У ДСНС пояснили, що ситуація може покращитися після прогрівання приземного шару повітря. При цьому в службі додали, що в найближчі три доби синоптична ситуація суттєво не зміниться.

Також у відомстві підкреслили, що на території Києва та Київської області наразі немає загорянь на звалищах, торфовищах та інших пожеж, які можуть привести до сильного задимлення.

Нагадаємо, з вечора понеділка в Києві спостерігається густий смог.

Смог також був у Києві в липні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram