ГоловнаСуспільствоПодії

У поліції повідомили подробиці перестрілки в Олевську

Причина конфлікту з незаконним видобутком бурштину не пов'язана.

У поліції повідомили подробиці перестрілки в Олевську
Фото: Facebook/Саша Ніколайчук

Безпосередня причина конфлікту із застосуванням зброї в Олевську Житомирської області не пов'язана з незаконним видобутком бурштину.

Про це у вівторок на брифінгу повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області В'ячеслав Печененко, інформує відділ комунікації поліції області.

"За наявними відомостями, нічна сутичка місцевих жителів з групою приїжджих безпосередньо не пов'язана з незаконним видобутком бурштину. Нині практично всі учасники конфлікту і транспортні засоби, на яких вони пересувалися, встановлені", - розповів В'ячеслав Печененко.

За словами голови обласної поліції, учасниками конфлікту є жителі різних регіонів - Житомирської, Київської та Львівської областей, а загиблим виявився житель Київської області.

"Напередодні біля розважального закладу сталося звичайне непорозуміння, внаслідок чого зав'язалася бійка. Кримінальні елементи з Львівської області, які проживали раніше в Олевську, після вживання алкоголю намагалися безкоштовно пройти в цей нічний заклад, через що сталося непорозуміння з охоронцем, потім підійшов керівник закладу - вони посварилися-побилися. Після бійки місцеві та "львівські" хлопці, кажучи по-простому, призначили зустріч на наступний день. Але обидві сторони прийшли на неї зі зброєю, тобто були підготовлені. Більшість людей, які брали участь у цьому конфлікті, навіть не з Олевського району - їхні особи встановлені. Наразі проводяться розшукові дії, тому що це представники трьох регіонів України - Київської, Житомирської, Львівської областей", - передає слова начальник ГУ НП в Житомирській області Укріфнорм.

За словами Печененка, основний фігурант цього конфлікту - кримінальний авторитет, який проживає у Львівській області, він і запросив людей з інших регіонів підтримати себе.

Глава поліції повідомив, що на місці події правоохоронці вилучили понад сто речових доказів, які направлені на експертизу. Для стабілізації ситуації та забезпечення громадського порядку поліція області вже вжила низку заходів, залучивши співробітників СБУ, прокуратури та ГУ НП з Київської та Львівської областей.

Як повідомлялося, в ніч на понеділок 16 січня у центрі Олевська Житомирської області у перестрілці між місцевими та приїжджими загинула людина, шестеро отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram