ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада вважає заборону російського телеканалу "Дождь" законною

Freedom House заявила про "обмеження доступу українців до незалежного висвітлення подій у РФ"

Нацрада вважає заборону російського телеканалу "Дождь" законною
Фото: tvrain.ru

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вважає заборону на трансляцію російського телеканалу "Дождь" в кабельних мережах України законною.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

У відповідь на заяву Freedom House про те, що заборона трансляції телеканалу "обмежує доступ українців до незалежного висвітлення подій в Росії", Нацрада зазначила, що видалила "Дождь" із зазначеного переліку програм виключно на законодавчій основі.

"Третій рік проти України ведеться гібридна війна, однією зі складових якої є інформаційна інтервенція. Поширення прокремлівської пропаганди настільки системне і потужне, що її загрозу в останні роки відчули і європейські країни ... У цих умовах Україна прийняла низку законодавчих актів, спрямованих саме на захист інформаційного простору і національної безпеки держави в загалом", - йдеться в повідомленні.

Крім того, регулятор наполягає, що в ефірі телеканалу поширювалася комерційна реклама, що є порушенням вимог ч. 9 ст. 13 Закону України "Про рекламу".

Нагадаємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зобов'язала українських провайдерів протягом місяця припинити ретрансляцію російського телеканалу "Дождь" через невизнання суверенітету і територіальної цілісності України, а також трансляції російської реклами.

Телеканал "Дождь" вважається опозиційно налаштованим до російської влади.

Зараз в Україні заборонено близько 35 російських телеканалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram