ГоловнаСуспільствоВійна

Ватажок "ДНР" наказав глушити "Українське радіо" на окупованій території

Захарченко заявив, що не бачить загрози в українському мовленні, але все одно погрожує глушити його.

Ватажок "ДНР" наказав глушити "Українське радіо" на окупованій території
Фото: EPA/UPG

Ватажок терористів "ДНР" Олександр Захарченко наказав глушити сигнал "Українського радіо" на тимчасово окупованій території.

Про це повідомляють "Новости Донбасса".

Водночас він стверджує, що не бачить загрози в українському мовленні.

"Особливої проблеми в цьому не бачу. Але все одно дав наказ, щоб підготували технічне рішення, яке дозволяє саме це радіо на цій частоті глушити", - сказав Захарченко.

Він додав, що на території окупованого Донбасу "можна зловити будь-яку хвилю, зокрема і українською мовою".

"Так, я знаю про цю проблему. У Часовому Яру розташована ця станція, яка буде вести мовлення на нашу територію. На сьогодні, якщо ви ввімкнете приймач, ми можемо зловити будь-яку, зокрема українською мовою. За великим рахунком ми вже два роки живемо з мовленням українського радіо. Я навіть не знаю, чи є на нашій території люди, які його слухають. Якщо навіть хтось і слухає, я думаю, робить це для того, щоб не забути мову супротивника", - заявив Захарченко.

Нагадаємо, 12 січня Нацрада видала дозвіл на мовлення "Українського радіо" з міста Часів Яр Донецької області на територію проведення АТО. Частота мовлення в денний час покриє Донецьк, Горлівку, Макіївку, Торець, Шахтарськ, Торез, Єнакієве, Дебальцеве, а також Брянку та Алчевськ Луганської області. У нічний час покриття сигналом буде значно краще - він охопить всі тимчасово непідконтрольні уряду України райони Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram