ГоловнаСуспільствоВійна

У Феодосії заступили на чергування російські ЗРК С-400 "Тріумф" (оновлено)

Росія посилює протиповітряну оборону окупованого нею Криму.

У Феодосії заступили на чергування російські ЗРК С-400 "Тріумф" (оновлено)
Зенитно-ракетный комплекс С-400 "Триумф"
Фото: wikipedia.org

Росія посилює протиповітряну оборону анексованого нею українського півострова Крим. У суботу, 14 січня там офіційно заступає на чергування ЗРК С-400 "Тріумф", передає DW.

Цього дня буде проведено формальний ритуал прийому комплексу на чергування в гвардійський зенітний ракетний Севастопольско-Феодосійський полк. Про це в п'ятницю, 13 січня, повідомила прес-служба Південного військового округу РФ.

Система ППО "Тріумф" надійшла в полк ще у 2016 році, після чого військовослужбовці пройшли перенавчання системи С-400.

Система С-400 "Тріумф" здатна вражати аеродинамічні об'єкти на відстані до 400 км, а тактичні балістичні цілі, що летять зі швидкістю 4,8 км/с на відстані до 60 км. Вона залучена, зокрема, до оборони російської бази Хмеймим в Сирії.

Оновлення. Як повідомляє "РИА Новости", нові ЗРК перебувають в складі 18-го зенітного ракетного полку ППО Збройних сил Росії, який дислокується у Феодосії.

"Побудована система ППО Криму на початковому етапі включала в себе комплекси С-300ПС. Зрозуміло, що її можливості трохи нижчі, ніж системи С-400. Вона поставлена для того, щоб збільшити бойові можливості зенітно-ракетного полку і дивізії ППО, яка базується в Криму", - цитує видання генерала Віктора Севастьянова, який командує четвертою армією ВВС і ППО.

Машина працює в цифровому режимі і дальність ураження цілей у неї більша, ніж у комплексу ППО С-300ПС. "Можливості системи дозволяють здійснювати перехоплення до 400 цілей одночасно. Радіус дії - 400 кілометрів", - заявив російський генерал.

При цьому Росія планує до 2020 року збільшити кількість таких ЗРК на території окупованого Криму.

Раніше повідомлялося, що Україна провела ракетні навчання в Херсонській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram