ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Чонгара шосту добу залишаються без світла та опалення

Селяни заявляють про готовність провести пікет на адмінкордоні з Кримом.

Жителі Чонгара шосту добу залишаються без світла та опалення

У селі Чонгар Херсонської області жителі більш ніж 200 будинків залишаються без електрики та опалення (в більшості господарств теплові котли працюють від електрики). Така ситуація склалася після поломки трансформатора на місцевій підстанції 5 січня.

Про це Крым.Реалии повідомили місцеві жителі.

"Доводиться купувати паливо, генератори. І сидимо. А кримчани з нас зловтішаються, мовляв "рік тому ви нас відімкнули від світла" ... 10 літрів палива вистачає на один вечір, ми купуємо, збираємо чеки, будемо звертатися до суду, дзвонити президенту, щоб уточнити, як у нас в країні відбувається реалізація електроенергії", - розповів місцевий житель Геннадій.

Селяни залишаються в невіданні щодо причин поломки і відсутності оперативного ремонту підстанції. Вони обурені тим, що мають чинні договори з "Херсонобленерго", проте там, за словами місцевих жителів, займатися проблемою відмовляються.

На гарячій лінії "Херсонобленерго" пояснили, що ця підстанція перебуває на балансі Чонгарської сільської ради. Вийшов з ладу трансформатор, сільська рада демонтувала трансформатор, але грошей на новий у сільради немає.

Своєю чергою голова Чонгарської сільради Галина Коваль пояснила, що зараз йде робота над складанням паперів для придбання нового обладнання.

Тим часом жителі села кажуть, що готові на кардинальні заходи - пікет на адмінкордоні з Кримом, що розміщений неподалік села.

Нагадаємо, на Різдво в Одесі 35 будинків залишилися без опалення через аварію на теплотрасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram