ГоловнаСуспільствоВійна

Журналіст, який розслідує загибель волонтера Галущенка, покинув Україну через погрози

Олексій Бобровников розслідував тему контрабанди в зоні АТО.

Журналіст, який розслідує загибель волонтера Галущенка, покинув Україну через погрози
Фото: detector.media

Журналіст Олексій Бобровников, який розслідує загибель волонтера Андрія "Ендрю" Галущенка, в грудні 2016 року залишив Україну через погрози.

Бобровников із серпня 2015 року працював над циклом журналістських розслідувань про контрабанду та напівлегальну торгівлю в так званій "сірій зоні" Донецької і Луганської областей. Сюжети журналіста виходили в програмі "ТСН.Тиждень". У 2016 році Бобровникова визнали переможцем журналістського конкурсу "Честь професії" в номінації "Найкраща подача складної теми". У червні 2016 року журналіст звільнився з "1+1".

"З перших днів розслідування, присвяченого «сірій зоні», а точніше - за два дні до вбивства Андрія Галущенка, мені почали надходити погрози фізичної розправи. Вони приходили як у дружній формі з поплескуванням по плечу, так і в формі погроз зі зброєю в руках", - повідомив Бобровников у своєму фейсбуці.

За його словами, погрози продовжили надходити навіть після того, як він припинив роботу над темою контрабанди в "сірій зоні".

Нагадаємо, волонтер Андрій Галущенко і співробітник податкової Дмитро Жарук загинули 2 вересня в районі міста Щастя Луганської області під час патрулювання зони розмежування в складі мобільної групи боротьби з контрабандою. У лютому 2016 року за підозрою в обстрілі групи затримали двох колишніх бійців 92-ї бригади ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram