ГоловнаСуспільствоПодії

Журналіст намагався провезти в Нідерланди уламки МН17

У журналіста знайшли сумки з металевими уламками і, ймовірно, людськими останками.

Журналіст намагався провезти в Нідерланди уламки МН17
Обломки МН17
Фото: lifenews.ru

В аеропорту "Скіпхол" в Нідерландах в суботу вночі, 7 січня, поліція вилучила у нідерландського журналіста, який знімав документальний фільм в Донецьку, уламки літака МН17, який зазнав краху на Донбасі .

У журналіста знайшли сумки з металевими уламками і, ймовірно, людськими останками, повідомляє NLTimes.

"Поліція Нідерландів вилучила певну кількість деталей, пов'язаних з МН17, зокрема ймовірні людські останки, у журналіста-фрілансера Мікеля Спеккерса в аеропорту "Скіпхол" у суботу вночі", - йдеться в повідомленні.

Як прокоментували в Генеральній прокуратурі Нідерландів, "різні сумки з металевими частинами і об'єктом, який може бути людськими останками" потраплять на експертизу "якнайшвидше".

За словами журналіста, він поїхав в Україну, щоб зняти документальний фільм про нинішнє життя в окупованому Донецьку. У той же час на місці катастрофи МН17 йому вдалося знайти уламки літака, які він вирішив привезти в Нідерланди для пошуку відповідей на гострі питання".

Поліція також зазначила, що Спеккерс відмовився передати охоронцям правопорядку відзнятий ним на місці падіння літака МН17 фотографічний і відеоматеріал.

Як повідомлялося, 28 вересня 2016 року в Нідерландах Спільна слідча група, в яку входить Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди і Україна, оголосила, що літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17 був збитий 17 липня 2014 року із ЗРК "Бук" який був привезений з території Росії. Розслідування також встановило, що літак був збитий саме ракетою типу 9М38, яка є на озброєнні модифікації російського ЗРК "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram